Menu

zwerven als een nachtnomade Earth Hour 19 maart 2016

foto: Fonger de Vlas Fotografie

Zwerven als een nachtnomade in en om Earnewâld tijdens Earth Hour op zaterdag 19 maart 2016 van 18-22 uur

  • bij avondlicht genieten van een heerlijke maaltijd in één van de gezellige cafés/restaurants in het mooie Earnewâld
  • in de schemering luisteren naar verhalen over nachtvlinders door Sake P. Roodbergen bij de presentatie van de Fryske natoergids Nachtflinters (vierde in de reeks) en naar de liedjes en schetsen van Tet Rozendal (scènes uit haar voorstelling Nachtvlinder)
  • de duisternis van EARTH HOUR* beleven tijdens een wandeling door natuurgebied it Wikelslân. In het donker is dit verboden terrein, maar deze avond niet!
  • de warmte voelen bij een sprankelend kampvuur

Nachtnomade worden? Dat kan!

Je kiest één van de zes onderstaande arrangementen en geeft je op via nachtnomaden@gmail.com. Je krijgt een bevestigingsmail. De wandeling door it Wikelslân is deze avond alleen te maken in combinatie met een arrangement. Maart roert zijn staart – het kan koud en vochtig zijn, dus hou daar rekening mee

  1. Grien wylgeûltsje €  22,50 p.p , Annage Skûtsjesilen, de Reidtûgel 5, 9264 TS,

Friese vlindercarpaccio met avocado (carpaccio van de Friese koe in “vlindervorm” met pijnboompitten en oude gerapte kaas en avocado. Rucola wordt apart geserveerd)

“Tsiisbarchje de Alde Feanen” (varkenshaas met Friese nagelkaas en appel met bacon) of “Beppe’s sudderlapke” (runderlapjes in lekkere jus)

geserveerd met Sperzieboontjes, Rode kool met appel, Friese Caesarsalade, Appelcompote, Aardappelpuree, Aardappelkroketjes

Berenburg toffeetoetje ( Toetje met bitterkoekjes, banaan, toffeesaus met berenburg, rijstebrij en slagroom)

2. Fûgelwjukje € 24,50 p.p. Hotel Restaurant Princenhof, Piet Miedemaweg 15, 9264 TJ

Proeverij menu

Duo van soepje van gerookte paling en salade met gevulde gevogelterollade en sinsaasappelcoulis

Trio van zachtgegaarde varkensprocureur met appel en rode wijnjus, IJsselmeerbaarsfilet met een blanke botersaus en Eendenfilet met een saus van cranberries, geserveerd met gekruide aardappelpartjes, vergeten groenten met Riperkrite kaassaus en rauwkostsalade

Warme Friese suikerbroodpudding met boerenjongens ijs en slagroom

3. Goudfinsterke  € 59,50 p.p. Hotel Restaurant Princenhof, Piet Miedemaweg 15, 9264 TJ

bovenstaand 3 gangen proeverij menu + overnachting met ontbijt (2 personen op een tweepersoonskamer met balkon voor een prachtig nacht uitzicht)

4. Tsjoenster € 15,50 p.p. Lunchroom & Brasserie Adema, Wiidswei 36, 9264 TM

Biologische Runderstoofpot of drie stokjes malse kipsaté, met verse Adema frieten, zelfgemaakte appelmoes, met vanille en kaneel, frisse salade met tomaat, komkommer en zonnebloempitjes.

Coupe met drie heerlijke ambachtelijke soorten schepijs uit onze ijswinkel, vers geklopte slagroom, gesuikerde wafel en uiteraard een bijzondere vlinder!

5. Sulverheak € 15 p.p. Restaurant Wester, Wiidswei 32, 9264 TM

Tomatensoep of Mosterdsoep

Wienerschnitzel met champignonroomsaus of Satéspies van kipfilet of Pangafilet met remoulade saus

geserveerd met gebakken aardappelen, verse groente, rauwkost en rabarber

6. Pau-eachpylksturt € 20 p.p. Italiaans restaurant Porto Casa DS. van der Veenweg 11, 9264 TA

Drankje (fris, pils of wijn)

Pasta of Pizza

IJsdessert of Tiramisu

De arrangementen hebben vlindernamen uit de Fryske natoergids Nachtflinters, Sake P. Roodbergen, uitgeverij Wijdemeer, alléén op deze avond voor slechts € 5 te koop.

meedoen is op eigen risico

Zwerven als een nachtnomade wordt in het kader van Earth Hour georganiseerd als onderdeel van het programma van Feel the Night in samenwerking met een aantal lokale ondernemers, Doarpsbelang Earnewâld, Toeristenbureau Earnewâld, it Fryske Gea en uitgeverij Wijdemeer, met ondersteuning van overlegorgaan Nationaal Park Alde Feanen en de gemeente Tytsjerksteradiel

*Earth Hour is de grootste en snelst groeiende beweging die wereldwijd aandacht vraagt voor de kwetsbaarheid van onze planeet. Door een uur het licht uit te doen, geef je samen met miljoenen anderen het signaal af dat jij ook een leefbare aarde wilt doorgeven.

 

zwerven als een nachtnomade Earth Hour 19 maart 2016